Norrbottens Körsångarförbund

KvinnTätt

KvinnTätt
KvinnTätt
Kontaktperson Stina Eriksson
  Ordförande
Adress Storgatan 14
941 01 Piteå
Mobil 076-317 17 73
E-postadress pitestina_s@hotmail.com

Om kören

KvinnTättKvinnTätt är en damkör, som namnet antyder, som startade 2003 i Piteå. Vår inspi­ration är glädjen att få sjunga tillsammans och göra en och annan konsert. Vi har våra övningar i Strömnäskyrkan vilket är underbart med den akustik som finns där. Vi är en politiskt och religiöst obunden kör med kvinnor i blandade åldrar. Alla som vill får komma och prova hos oss för att känna om det är rätt kör att fortsätta i.

Repertoaren är allt från visor, folkmusik, pop, schlager och julsånger. Vi sjunger på svenska och engelska och oftast trestämmigt. Ofta sjunger vi i teman, till exempel 60-talstema eller som maj 2017, då vi anordnade ett musikquiz med filmmusiktema.

Vår ledare är Marielle Marklund, som ständigt inspirerar och lär oss en massa nyttiga saker i kör­sammanhang. Från och med hösten 2016 har vi också en egen pianist, Patrik Enberg. Han har blivit ett lyft för kören och att han finns gör att Marielle kan stå framför oss och dirigera.

En av våra traditioner är att varje år ha en konsert i Strömnäskyrkan, där hela behållningen går till de allra fattigaste i Honduras huvudstad Tequcigalpa. Våra pengar har bland annat bidragit till ett hus där en kvinna och hennes barn bor. Vi får bra återkoppling och får alltid veta vart våra pengar går och vi är glada och stolta över att kunna bidra till att göra livet bättre för någon. Vi tycker det är viktigt och vill gärna fortsätta med detta.

Texten är uppdaterad 2017-06-27