Norrbottens Körsångarförbund

Luleå Internationella Kör

Luleå Internationella Kör 2013-01-30 (Bild: Lennart Jönsson)
Luleå Internationella Kör
Kontaktperson Monica Åslund
  Dirigent
Adress Sjöfartsgatan 37
974 37 Luleå
Telefon 0920-25 58 98
Mobil 0730-24 00 52
Mejladress aslund.monica@gmail.com
Webbplatser www.internationellakoren.se
www.facebook.com/Luleå-internationella-kör-128379447341577

Vi är ingen vanlig kör

Luleå Internationella KörLuleå Internationella Kör startades på initiativ av Röda korset. Syftet var ett skapa en plats där olika människor kunde mötas. Och känna igen sig. Ett integrations­projekt som backas upp av Luleå Invandrar­service, Estetiska Programmet i Luleå och SENSUS. Kören har ungefär ett 30-tal medlemmar, varav hälften är födda i ett annat land och resten lulebor till kören. Hittills har människor från ett femtontal länder sökt sig till Luleå Inter­nationella Kör.

Vi sjunger på många olika språk. Indonesiska, swahili och arabiska. Haitiska och finska. Spanska och hebreiska. Jojk och vaggsång från Kongo. Och From me to you på tio olika språk.

Körledare är Monica Åslund från Luleå. Det är hon som arrar låtarna. Gör stämmor. Kompo­nerar. Hon bjuder på sig själv. Och drar med oss i sin entusiasm.

Hon säger: ”Musiken kan öppna inre dörrar och vi möts. Jag har ett kall. Jag vill få folk att sjunga. Och jag vill att det ska klinga av olika livserfarenheter. Blandningen gör livet lättare att leva. Vi har en skattkista till­sammans! En kista full med sånger från olika länder.”

Fotnot:

På grund av ekonomiska skäl har kören tvingats lägga ned sin verksamhet. Det sista pub­lika fram­trädandet skedde den 10 december 2018 under Mänskliga rättighets­dagen på Kultur­centrum Ebeneser i Luleå.
Läs mer i Norrbottens-Kurirens webbtidning
Läs artikeln som pdf-dokument