Norrbottens Körsångarförbund

Hortlax Manskör

Hortlax Manskör
Hortlax Manskör
Kontaktperson Kjell Larsson
  Ordförande
Adress Hallonstigen 7
941 41 Piteå
Telefon 0911-193 30
Mobil 070-551 23 25
E-postadress kjell.larsson@boxmodul.se

Om Hortlax Manskör

Redan år 1898 bildades Hortlax Manskör och är en av Sveriges äldsta amatörmanskörer. Under åren har kören haft ett stort antal dirigenter och antalet sångare har varierat från som lägst omkring 15 till nuvarande drygt 40 korister. Kören har under de senaste åren haft en mycket positiv utveckling, nio unga killar i 20-årsåldern har gått med i kören. Till den utvecklingen har vår nuvarande dirigent Folke Antonsson stor andel i. Körens repertoar är både profan och sakral, och en av körens målsättningar är att värna den tradi­tionella mans­körs­repertoaren, men också att framföra modernare musik.

Vid körens 100-årsjubileum företogs en sångarresa till USA med ett antal uppskattade konserter i svensk­bygderna, och senare under jubileumsåret arrangerade kören konsert i Norrmalmia sporthall med Arja Saijonmaa som gästartist inför en publik på cirka 1500 personer. Kören fram­träder årligen med julkonsert i Hortlax kyrka, och Valborgsmässosång framförs på ett antal platser i bygden.

På senare år har kören arrangerat ett antal konserter i Acusticum Piteå, med gästartister som Arja Saijonmaa, Roger Pontare och lokala körer inför en fulltalig och entusiastisk publik.

Våren 2013 engagerade kören Lill Lindfors för en konsert tillsammans med Hortlax Manskör i Acusticum, Piteå.