Norrbottens Körsångarförbund

Thaleia

Kören Thaleia
Kören Thaleia
Kontaktperson Agneta Daunfeldt
Adress Apelsingränd 6
961 48 Boden
Mobil 070-559 44 90
E-postadress agneta.d@hotmail.com
Webbplatser www.thaleia.nu
www.facebook.com/Thaleia-184457788306777

ThaleiaOm kören

År 1981 bildades en blandad kör i Boden, vid namn Perbackakören. Genom åren har kören haft Lars Johansson, Per Vestman och Anders Salomonsson som ledare. Sedan 1999 leder Anneli Gustafsson kören. 2011 firade kören sitt 30-årsjubileum, genom att ha en stor konsert och sam­tidigt byta namn till Thaleia, som betyder ”den blomstrande” och har sitt ur­sprung i grekisk mytologi.

Thaleia består av ca 40 körsångare i alla möjliga åldrar. Vi sjunger allt från de traditionella kör­sångerna till t ex pop, rock, schlager, gospel och soul. Körledaren Anneli skriver de flesta av arrangemangen, som oftast är 6-stämmiga, men kan variera mellan 4–9 stämmor. Vi jobbar ibland även med enklare koreografi och body­percussion. Samtidigt som kraven är höga är Thaleia en kör med mycket hjärta. Sångglädje och gemenskap står ständigt i fokus och vi har väldigt kul till­sammans.

Kören har sina årliga framträdanden, då både advent och våren sjungs in i Bodens kyrkor. Däremellan ordnar vi musikcaféer i vår mysiga övningslokal (Perbackagården i Svartbjörnsbyn) och även större konserter på andra platser, där vi ibland samarbetar med musiker och sång­solister, som t ex Elisabeth Melander. Vi har även varit en del av Bodenkören, som tidigare sjungit vid kommunens arrangemang vid valborgsmässoafton och nationaldagen.

I början av varje termin tar vi in nya medlemmar, genom ett litet sångtest.


Bild från körens 30-årsjubileum 2011 Bild från körens 30-årsjubileum 2011

Bilder från körens 30-årsjubileum 2011