Norrbottens Körsångarförbund

Piteton

Piteton
Piteton
Kontaktperson Elvy Bodén
  Sekreterare
Adress Skihagestigen 4 D
941 52 Piteå
Mobil 0730-31 95 55
E-postadress elvy.boden@gmail.com

Om Piteton

Piteton är en blandad kör med 25-talet medlemmar i åldrarna 21–75 år. Vi är en sångglad kör som bjuder på omväxlande repertoar som spänner över allt från populärmusik, folkmusik, finstämda serenader och burleska visor till profant, klassiskt, sakralt till banalt! Vi sjunger i kyrkor och på lokal, på scen eller ute i det fria.

Med en flexibel repertoar möter och engagerar vi en varierad publik och oss själva! Kören leds av Helena Holmlund som studerar till kyrkomusiker på Musikhögskolan i Piteå.

Vi repeterar måndagar klockan 19:00–21:00 på Musikhögskolan.

Kören arrangerar som regel två konserter varje år, en på våren och en i juletid. Dessa utformas som Musik­caféer som uppskattas av vår publik. Därutöver anlitas vi till såväl offentliga som privata framträdanden. Stadens äldreboenden besöker vi höst och vår, bjuder på en stunds sångunderhållning som vi hoppas gör gott för de boende.

Då och då deltar vi i inspirerande kurser arrangerade av Norrbottens Körsångarförbund, tränar sångteknik, rytm och tempo, scenisk teknik etc. Under säsongen 2015–2016 deltog en del av kören i ett större projekt med sångare från flera norrbottniska körer. ”Euforiskt, klassiker men inte bara Klassiskt” var arbetsnamnet på projektet som innehöll guldkorn från filmer, musikaler, operetter och operor. Vårvintern 2016 framfördes slutresultatet med konserter i Luleå och Piteå.

Vartannat år gör vi en resa inom vårt eget eller angränsande län, gör framträdanden på olika ställen, ibland med en annan kör. Senaste resan gick till Åland där vi sjöng i Mariehamns kyrka och på den nyöppnade ”Smakbyn” och dess originella restaurang. Vårsäsongen 2014 repeterade vi en Nicaraguansk bondemässa tillsammans med Sollefteå kyrkokör. Den framfördes under två helger i maj, i Piteå och i Sollefteå.

Piteton strävar efter att hålla hög ambitionsnivå på det vi gör. Vi välkomnar alltid duktiga sångare i de stämmor som för tillfället saknar full besättning. Blir du lockad att vara med, hör av dig!