Korta koristkurser
Välkommen till länets största körförbund – Vi utvecklar körsången i Norrbotten!

Nyheter 2021-01-18

2021-01-08NYHET

Hög tid att börja motionera

Ett förmodligen vanligt nyårs­löfte som absolut ska tas bokstavligt!

Använd din röst till att påverka vad vårt kör­sångar­förbund gör för kör­sången i Norrbotten, genom att skriva ner din idé i form av en motion till års­mötet den 21 mars. Förut­sätt­ningarna har ju blivit lite eljest i och med corona­viruset, vilket till exempel legat till grund för att förbundet tog fram de video­baserade, korta koristkurserna. Ska vi göra mer av sådant, eller satsa på någonting annat?

Motionär

En motion är inte något märk­värdigt eller svårt, utan ett skrivet förslag på ändringar, nya idéer eller någonting annat.

Så gör din röst hörd! Kom ihåg att det är viktigt att styrelsen har din motion till­handa minst en (1) månad före årsmötet. Deadline är den 20 februari.

Motioner skickas via brev eller mejl till:

Adress Norrbottens Körsångarförbund
c/o Ove Bucht
Riksdalervägen 5
974 51 Luleå
Mejladress infobdkor.se

Här kan du läsa mer om motionsskrivning samt olika begrepp som används vid årsmöten:
Att skriva motioner
Årsmötesparlör

2020-12-13Tips!

Varför ser Göran
så lurig ut?

Jo, för han har fyra presenter till dig!

Finns det någonting alls man som kör­sångare kan göra såhär i coronatider? Tja, nu när de flesta körer har uppehåll är det ett utmärkt tillfälle att passa på att lära sig mer om notläsning och nottolkning.

Förbundsdirigent Göran Lindgren har jobbat hårt på det temat i sin verkstad under senhösten. Nu är presen­terna inslagna och klara för dig att öppna! Det handlar om något som är både lärorikt och har en lättsam ton.

2020-12-07

Ett brev från Ove

Vår ordförande Ove Bucht reflekterar över corona­viruset och att kör­sången på grund av detta fort­farande inte har kunnat åter­upptas.

Han delar också med sig av ett reseminne från London då han tittade på musikalen Cats, där en av sångerna var den välkända ”Memory”. I texten finns en passus som lämpar sig just i dessa tider.

2020-08-25OBS!

Rekommendationer för kör- och musikverksamhet i coronatider

Inför uppstart längre fram med fysiska kör­repetitioner är det viktigt att tänka igenom hur övningarna arrangeras för att eliminera risken för smitt­spridning.

Här får du tips på hur din kör kan komma igång igen efter ett långt uppehåll.

Kör- och musikverksamhet i coronatider
Läs dokumentet
Krisinformation.se

Sjung i kör!Vill du sjunga i kör?

Uppskatt­ningsvis 600 000 personer sjunger i någon form av kör i Sverige. Att sjunga tillsammans i stämmor är roligt! Det är också vetenskapligt bevisat att alla mår bra av att sjunga i kör. *

Norrbottens Körsångarförbund har ett antal medlemskörer (se nedan) av varierande storlek och samman­sättning, spridda över Norrbotten. Kontakta någon av dem om du känner dig sugen på att prova på, eller kanske börja om efter något års uppehåll.

(* I normalfall, inte lika mycket under pågående pandemi...

Medlemskörer

Förbundets medlemskörer

Gå med i förbundetGå med i förbundet

Vad vinner min kör eller grupp på att vara med i Norrbottens Körsångar­förbund? Kostar det någonting och i så fall hur mycket? Svaren finns här:
Läs om förbundet
Medlemsförmåner
Vanliga frågor (FAQ)

Blankett för ansökan om medlemskapVarmt välkommen!

Hämta, fyll i och skriv ut blanketten:

Fyll i uppgifterna för kören eller gruppen på blankettens bägge sidor, underteckna och posta den i närmaste brevlåda.

Kontakta ossKontakta oss

Är det något annat du undrar över? Här finns svar på vanliga frågor, adresser, telefonnummer och mejl­adresser till NKF:s styrelse­medlemmar och funk­tionärer:
Vanliga frågor (FAQ)
Styrelse & funktionärer

Citatet

Det är alltid mörkast innan gryningen.
Våra samarbetspartners:
Kulturens Bildningsverksamhet Region Norr Framnäs folkhögskola Region Norrbotten