Korta koristkurser
Säsong 2
Norrbottens Körsångarförbund

Summering från Korpilombolo 2021-09-22

2021-09-28

Så blev det äntligen av! De länge, länge diskuterade och planerade mötena med körer och andra sångare ute i länet, blev nu av i Korpilombolo!

Körsångare i Korpilombolo 2021-09-22

Vi, körledare plus ett antal vana korister, blev varmt välkomnade av förväntans­fulla lokala sångare till Medborgarhuset i byn. Efter några inledande ord från vår vär­dinna Linnea Nylund och från övnings­ledaren Göran Lindgren, med bl a en kort redogörelse av upplägget för övningarna, var vi i gång.

Körsång med uppbackning

Sångarna fick pröva på att sjunga i stämmor, litegrann uppbackade av medföljda ”Stimu­leringskören”, sammansatt av vana körsångare – två per stämma. Det visade sig dock att Tallbokören redan hade hyfsad vana av att sjunga i stämmor.

Tips om koristkursen online

Vid den obligatoriska fikapausen informerade Ove Bucht om Norrbottens Körsångarförbund (NKF), mycket detsamma som framgick av NKF:s folder. Inte minst om den webbaserade gratiskursen i notläsning och notförståelse – en nyttig kunskap för alla körsångare.


Tallbokören

Övningarna slutade med att Tallbokören sjöng en egen sång, text och musik av Märta Nylund, samt den kända hurtiga sången ”Kuppari”.

Kul!! Ett stort tack till Linnea Nylund och sångarna i Tallbokören. Dessutom ett stort tack till ”Stimuleringskören”, bestående av Berit Lindgren, Karin Niva, Astrid Ek, Börje Ekström, Erling Lindskog – och inte minst till Göran Lindgren, som höll i övningarna med sedvanlig pondus och stor ackuratess.

Pajala samt Övertorneå härnäst

Men en gång är ingen gång, så nästa träff är redan imorgon den 29 september i Pajala! Sedan blir det i Övertorneå den 14 oktober.

Ove Bucht Ove Bucht
Förbundsordförande