Verksamhetsplan för år 2019–2021

Verksamhetsplan :)Norrbottens Körsångarförbunds (förkortat NKF) verksamhet syftar på att stimulera körverksamhet i länet. Vår primära målgrupp är medlemskörer (blandade körer, kvinnokörer, manskörer) och sångare i dessa, men vi vänder oss även till körer och sångare utanför vår medlemskår.
NKF är en helt egen fristående, politiskt och religiöst obunden, organisation. Styrelse tillsätts genom medlems­körernas val. Hela den årliga medlems­avgiften går oavkortat till förbundets verksamhet.
NKF har sedan dess grundande följande mål för verksamheten, det vill säga att:

• Anordna koristutbildningar
  • Organisera möten och utbildningar för kördirigenter, stämrepetitörer och styrelser
  • Stödja samverkan och samarbete mellan körer
  • Främja ett ökat intresse bland ungdomar för körsång
  • Engagera kända körledare för inspirationsträffar med körer
  • Uppmärksamma jubilerande körer som har uppnått aktningsvärd ålder i länet
  • Vidmakthålla kontakter med våra systerorganisationer inom Barentsområdet
  • Verka för att öka körkulturens andel av kulturutbudet i länet samt uppmuntra körer att samverka med andra kulturformer
  • Varje år intensifiera våra aktiviteter utanför kustområdet genom att besöka körer i inlandskommuner och tillgodose deras behov

Övrigt
KörprojektNKF vill verka för att norr­bottnisk lyrik tonsätts och arrangeras för körer. För­bundet strävar efter att på detta sätt bidra till den norr­bottniska och natio­nella kör­kultur­skatten.
NKF är huvudman för Not­arkivet på Norr­bottens Minne i Luleå. Not­arkivet är och blir en viktig del av kör­kultur­skatten.
Vår verksamhetsplan utformas för varje år utifrån medlems­körernas behov och önskemål, men även genom att ini­tiera och genom­föra mer utmanande projekt för att öka och bredda körers och koristers kompetens.
Basverksamheterna under 2019–2021 kommer att vara i linje med inriktningarna ovan, med bl a:

• Inspirationsdag för förbundets körer/sångare
  • Erbjuda enskilda körer möjlighet till egen kompetensutveckling via våra förbunds­dirigenter och genom kompetens­utvecklings­checkar
  • Stödja samverkan och samarbete mellan enskilda körer samt med andra kultur­former
  • Arrangera samkonserter med flera medverkande körer, t ex Julton i Luleå, som arrangerats varje år sedan 1964, samt Julton i Boden – för tredje året
  • Fortsätta uppsökande verksamhet i inlandet och bygga upp kontakter med körer för fortsatt samarbete
  • Aktivt, i olika fora, bedriva opinion för bättre villkor för körverksamhet i länet och i kommuner

Norrbottens Minne

<< Styrelse Medlemsförmåner >>