Korta koristkurser
Säsong 2
Norrbottens Körsångarförbund
 
Kören Northern Light sjunger om Kärlek

Information till alla deltagare

NYTT!Senaste nytt

2019-03-19

Ett viktigt brev till alla som deltagit
i projektet ”I själ och hjärta”:

Det har kommit till vår kännedom att ett antal korister, trots mycket tydlig information under såväl övningar som konserter samt information på webbsidor med arbetsmaterial, inte åtföljt kravet på att lämna tillbaka alternativt förstöra såväl noter som ljudfiler efter projektavslut.

Med anledning av detta har styrelsen mejlat brevet nedan till samtliga deltagare för att påminna om upphovsrättslagen och hur material, noter och ljudfiler får användas. Som en hjälp till deltagare i Northern Light, likväl som andra medlemmar i Norrbottens Körsångarförbund, finns information för den som känner sig osäker och eventuellt behöver påminna sig under menyn Länkar > Upphovsrätt och juridik.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen
Norrbottens Körsångarförbund
Ove Bucht Danielle M Åström Birgitta Strand
Ingegerd Jaako Pekka Brännbäck Marie-Charlotte Bergh

2018-03-31

Hittade en ljudupptagning...

Åh, hoppsan! Såg idag på min telefon att jag tydligen hade gjort en enkel ljudupptagning av den vackra låten ”Hemma” under konserten i Örnäsets kyrka den 11 februari. Det hade jag helt glömt! Men här är den i alla fall. Inspelningskvalitén är inte den bästa, däremot är kvalitén på koristernas insatser rent fantastisk!

--Pekka

2018-03-19

RosbukettAnders Pääjärvi avtackad för sitt enastående arbete

I samband med körsångarförbundets årsmöte söndagen den 18 mars på Sunderby folkhögskola avtackades dirigenten för projektkören Northern Light, tillika en av NKF:s förbundsdirigenter, Anders Pääjärvi för sitt enastående arbete med projektet. Han lämnar såväl upp­draget som kör­sången helt för att ägna sig åt sitt ordinarie jobb som musik­lärare.

2018-02-20

Ytterligare filmklipp från tredje konserten

Här är det jag filmade på konserten i Örnäsets kyrka den 11 februari:

Båtlåt och Mio min Mio

Filmklippet finns också i HD-upplösning:(OBS filstorleken på 170 MB)
I själ och hjärta 180211 720p.mp4


--Pekka

2018-02-11

Bilder och filmklipp från tredje konserten

Ett stort tack till alla medverkande för ett jättebra arrangemang! Det var riktigt trevligt att lyssna på konserten i Örnäsets kyrka och liksom få lön för mödan med det otroliga jobb som var och en lagt ned.

KameraNågra noterade att jag gick omkring och fotograferade samt filmade litet under konserten. Jag kommer att redigera materialet och därefter publicera det här på webbsidan, men hinner tyvärr inte göra det i absolut närtid. Delvis pga att jag är bortrest på tjänsteresa kommande vecka, delvis pga att vi efter flytten har mycket att ställa i ordning hemma (det står kvar flyttkartonger i alla rum...). Håll ut, det kommer!

Däremot har Anders varit föredömligt snabb med att lägga ut det vår ljudtekniker Kristina filmade:

Drömmars land

Himlen är oskyldigt blå
--Pekka

2018-02-10

Nu har vi gjort två av tre konserter

>> Visa texten

Marie-Charlotte BerghTack till er alla för två bra konserter. Nu får vi ladda och avsluta med en tredje som blir den bästa! Tack till alla er som hjälpt/hjälper till att rodda på och av scenen.

Efter konserten söndag träffas vi och fikar tillsammans. Detta gör vi i Örnäsgården [huset alldeles intill kyrkan, red. anm.]. Givetvis måste vi först tömma kyrkan på både personliga tillhörigheter och all teknisk utrustning som vi haft inne i kyrkan. Beroende på hur lång tid det tar kan jag inte säga exakt när vi börjar i Örnäsgården.

Ta med egen dryck och eget tilltugg. Det känns trevligt att få avsluta så tillsammans efter att ha tillbringat många, många timmar med att förbereda för, och genomföra dessa tre konserter. Kanske möts kören Northern Light igen någon gång... om ni vill.


Marie-Charlotte


P.S. Till er som ska hjälpa till att rodda i Luleå: Kom till Örnäsets kyrka kl 13:15. Tyvärr fick ni ingen tid för detta under lördagkvällens konsert.


<< Dölj texten

2018-02-01

Piteå-Tidningens artikel ”De sjunger tillsammans från hjärtat”

En av solisterna är Amanda Bergh Fryklund som till vardags sjunger i Rosvikskören (Bild: Laila Bäckström)Dagstidningen som är störst i Pite älvdal har publicerat sin artikel om NKF:s andra satsning med projekt­kören Northern Light. Reportern Laila Bäckström gjorde ett nedslag på Framnäs under vår sista körövning där.

Ja, för denna gång alltså ska det väl tilläggas – det lär ju bli fler till­fällen i andra sammanhang!

2018-01-31

Tider konsertveckan

Tack alla för en bra körhelg på Framnäs! Nu får ni ett schema för alla fyra dagarna.

Tiderna finns också i tabellen Tidsplan näst längst ned på denna sida.

Marie-Charlotte

2018-01-29

Bilder från den avslutande körövningen på Framnäs folkhögskola

Här är några bilder från körövningen på Framnäs helgen 27–28 januari. Nu är det bara dagar kvar tills vi kan skörda frukten av alla våra ansträngningar – att kunna ge publiken en härlig körupplevelse!

Marie-Charlotte

2018-01-16

Motorvärmare Framnäs folkhögskola

>> Visa texten

Som jag lovade har jag kontaktat Framnäs angående tillgång till motorvärmare. Bifogar en fil med var och mellan vilka tider motorvärmaren är påslagen. Detta är inget ni behöver betala för eller anmäla i förväg.
Motorvärmare Framnäs folkhögskola

Marie-Charlotte

<< Dölj texten

2018-01-16

NSD skriver om I själ och hjärta

>> Visa texten

Den stora kören under ledning av dirigent Anders Pääjärvi övar tillsammans innan det är dags för konsert (Bild: Jeanette Bergström)Kören Northern Light startade för snart tre år sedan och är en samman­slutning av kör­sångare från Luleå, Boden och Piteå som alla via sin ”hemkör” är anslutna till Norrbottens Körsångar­förbund.

Så börjar dagstidningen Norrländska Socialdemokraten sin artikel om NKF:s andra satsning med projektkören.

<< Dölj texten

2018-01-15

Ändringar i Utan dina andetag samt Kärlekens tid

>> Visa texten

Anders PääjärviPga att det var fel i texten i takt 78 i Utan dina andetag så har jag gjort korrigering i både noter och ljudfiler; dessa ligger nu ute här på webben. Jag beklagar detta men det blir inte några stora förändringar utom i det rytmiska.

Med hjälp av en korist har jag hittat ytterligare fel på en sång, Kärlekens tid. Där stämde inte ljudfil och noter något jag helt missat. Nu har jag lagt ut ljudfiler som stämmer och jag vill speciellt tacka Åke för engage­manget med att observera detta. Det är svårt att sjunga rätt om inte ljudfil och noter stämmer.

Jag hoppas att ni inte blir alltför tokig med mina små korrigeringar.

Anders

<< Dölj texten

2018-01-14

Turordning på alla sånger

Tack från mig och Anders för en bra repetitionsdag idag! Det kommer att bli fantastiska konserter. Nu gör vi allt vi kan, var och en, för att sätta rytmik och leverera varje sångs budskap till vår publik – Northern Lights ”bench mark”. Publiken skall beröras på alla sätt av vår sång, framförande, glädje!

Marie-Charlotte


Här är turordningen på alla sånger till våra konserter:
>> Visa
Jag önskar alla andra

Utan dina andetag
För kärlekens skull
Du är allt
För att du finns (Wilmer solo)

Du måste finnas
Kärlekens tid
Kärlekens barn

Hemma
Färger i en vind
Norrbotten


(Paus)

Kärlekspotpurri
Älska mig nu
Kärleksvisan

Drömmars land
Kärleken är
Att älska dig
(Flöjtsolo)
Himlen är oskyldigt blå
Den jag kunde va
Båtlåt

Mio min Mio


<< Dölj

2018-01-13

Texter med ackord

>> Visa texten

I projektets not- och ljudfilsmapp finns nu alla texter med ackord.
Texter med ackord

Anders

<< Dölj texten

2018-01-11

Ny ljudfil för tenorer

>> Visa texten

Anders har gjort en korrigerad version av Du är allt version 2 för tenorstämmor.

Det var Åke Stenlund som upptäckte att ljudfilen inte stämde med noterna i takt 85 med texten ”bä – ra”. Bä och ra var samma ton i noterna, däremot icke så i ljudfilen. Nu hoppas vi att allt stämmer!

--Pekka

<< Dölj texten

2017-12-28

Små korrigeringar i text, noter och ljudfiler

>> Visa texten

Jag har lagt ut en ny version av Himlen är oskyldigt blå. Det är i andra versen där det i takt 58 ska vara ”Men mina ögon kommer alltid le mot dig”. Ordet som är ändrat är alltså ”dina” till ”mina”.

I Du är allt så har jag varit tvungen att ändra i basstämman i takt 85 för att stämma med ackordet. Sedan var det också fel på undre basens ljudfil i takt 26 där det saknades en ton. Detta har jag nu lagat till och lagt ut en ny version 2 för alla basstämmor. Jag har också lagt ut ett nytt PDF-dokument för denna låt pga förändring för basen. Som sagt, skriv gärna ut noterna själv.

Anders

<< Dölj texten

2017-10-16

Nya ljudfiler med bara respektive stämmor, samt två ändrade arr

>> Visa texten

Hej! Inuti varje mapp under Arbetsmaterial finns nu undermappar kallade Version2. Dessa inne­håller ljudfiler med endast respektive stämmor (sopran, alt, tenor, bas, övre, undre osv.) inspelade. Lyssna på dessa om de känns enklare!

På sångerna Den jag kunde va och Kärlekens barn har jag ändrat i arrangemangen. Såväl noter som ljudfiler är därför nya för dessa. Ni får gärna skriva ut noterna själv. Det är första sidorna på Den jag kunde va där vi bestämde under förra träffen på Framnäs att kompet skulle sjunga annorlunda rytmiskt. Förändringen i Kärlekens barn är på sidan 3 i texten oh mitt lilla barn. Det gäller alla stämmor förutom alten.

Anders

<< Dölj texten

2017-10-02

Repetitionsordning på sångerna

>> Visa texten

Glada koristerHej,
Vilken fantastisk start vi hade på vårt kärleksprojekt. Så bra det lät även om det var första gången vi jobbade tillsammans med materialet. Ni var verkligen för­beredda och inspirerade. Vilka fantastiska konserter detta kommer att bli!

14–15 oktober i Boden

Inför kommande övningshelg har jag, för säkerhets skull, skickat repetitionsordning på sångerna vi ska jobba med under lördag den 14 och söndag den 15 oktober.

Övningslokal: Björksalen i Boden.

Dagarna startar 09:45 med tid för info och frågor. Körrepetition börjar 10:00. Ta med egen mat och kaffe.

14 oktober 15 oktober
Drömmars land Kärleken är
Hemma Kärlekens barn
Himlen är oskyldigt blå Kärlekspotpurri
Jag önskar alla andra Mio min Mio
Älska mig nu Norrbotten

21–22 oktober på Framnäs

Helgen därpå är vi på Framnäs och där kan vi äta lunch i restaurangen.

Jag är tacksam om ni redan nu kan meddela mig om ni vill äta lunch i restaurangen på Framnäs.

Helgen på Framnäs är den sista för i år. Fundera gärna över om det finns behov och tid för en extra dag innan konsertveckan.


Ser fram emot att få träffa er alla i Boden.
Marie-Charlotte


P.S.
Ring eller maila mig om det finns något du undrar över. Kom också ihåg att regelbundet gå in här på webbplatsen för senaste nytt!
Kontaktuppgifter


<< Dölj texten

2017-09-18

Uppdaterade noter och ljudfiler

>> Visa texten

Hej!
Anders Pääjärvi hälsar att han gjort några justeringar i följande noter:

Du måste finnas (det är tydligare hur länge korister ska hålla ut på alla ställen)
Färger i en vind
Kärleksvisa
Det stora nothäftet är uppdaterat med dessa nya notblad.

Problem med inloggning och att spela upp ljudfiler

Jag har fått höra att en del korister haft svårigheter med att antingen logga in eller spela upp ljudfiler från webbplatsen.

Inloggningsproblemen beror ibland på att kinkiga webbläsare eller antivirusprogram inte accepterar webbplatsens så kallade certifikat, och drar då i nödstoppen. Det är dock helt riskfritt att kringgå detta och fortsätta att gå in på www.bdkor.se (jag lovar!).

Har själv inte kunnat märka av några bekymmer med att lyssna på ljudfiler, annat än att iPhones och iPads tjorvat med att man ständigt måste logga in för varje låt. Det bör dock vara fixat nu!

Har också testat med en Android-baserad smarttelefon (motsvarande Samsung, LG, Sony m fl) och har inte kunnat upptäcka något mysko. Kan ju iofs bero på att jag har den i skrivande stund allra senaste versionen av Android (8.0) installerad och att problemen inte uppstår där; svårt att veta.

Glöm inte att hålla utkik här på projektets webbplats!

--Pekka

<< Dölj texten

2017-09-05

Inför första träffen

>> Visa texten

Hej alla sångare! Nu är det bara 1½ vecka drygt till vi träffas på Framnäs. Inför det så är det bra om ni jobbat rejält med de 10 sångerna som vi kommer att fokusera på då. En del av sångerna innehåller lite svår rytmik där texten spelar en stor roll. Förbered det så mycket som möjligt så att vi inte behöver jobba med mycket stämrep.

Hoppas att ni är lika taggade som jag inför att vi ska få sjunga sångerna tillsammans!

Anders

P.S.
Nothäfte med samtliga noter kommer att delas ut till alla vid första träffen, så ingen behöver göra några egna utskrifter.

<< Dölj texten

2017-08-29

Deltagarlista

>> Visa texten

Pekka BrännbäckPå begäran av några korister/deltagare i projektet har Marie-Charlotte och jag samman­ställt och publicerat en deltagar­lista inne­hållande namn, körtill­hörighet, sång­stämma och mejladress till samtliga. Du hittar listan bland notblad och övriga dokument under fliken Arbetsmaterial.

Syftet är att underlätta inför samordning av resorna till och från övningstillfällena. Med hjälp av listan och den förträffliga söksidan www.hitta.se kan du också leta fram telefonnummer till deltagare.
Hitta.se

P.S. Fundera gärna på något riktigt bra namn på föreställningen!

--Pekka

<< Dölj texten

2017-08-25

Inför första körhelgen

>> Visa texten

Nu träffas vi snart för första körhelgen. Anders har skickat rep ordning på de sånger vi ska jobba med denna helg. Se nedan. Det viktigt att ni kommer förberedda (respektive stämma) inför varje kör helg då det finns lite tid för stämrep när vi träffas. Alla sånger med ljudfiler för varje stämma finns tillgängliga här med den inloggning ni fått tidigare.

Kom ihåg att anmäla dig för lunch på Framnäs, om du inte gjort det redan. Det kostar 95:-/dag. Jag måste få din anmälan senast söndag den 27 augusti.

Ser fram emot att träffa er alla lördag den 16 september.

För att nyttja tiden så effektivt som möjligt, var gärna på plats 09:45 för information med mera. Körrep startar 10:00.

Då jag inte kommer att kunna läsa mejl 2017-08-27 t o m 2017-09-13 kan du maila pekkabdkor.se under den tiden om du har några frågor. Jag får då information via honom. Du kan också ringa mig på 073-20 40 360.

Repetitionsordning på sångerna

16/9: Båtlåt, Den jag kunde va, För kärlekens skull, Kärleksvisan, Utan dina andetag
17/9: Att älska dig, Du måste finnas, Du är allt, Färger i en vind, Kärlekens tid

Bästa hälsningar till er alla och önskar er en skön helg!
Marie-Charlotte


<< Dölj texten

2017-08-18

Snart är det dags!

>> Visa texten

Det drar ihop sig till körstart för Northern Light och projektet där repertoaren har ett kärlekstema. Vi träffas i aulan på Framnäs Folkhögskola den 16–17 september.

Lunchanmälan

För den som vill äta lunch där behöver jag veta i god tid hur många för att kunna göra den beställningen. Lunchen kostar 95:-

Jag behöver svar från er, via mejl, senast den 27 augusti för att meddela restaurangen. Jag behöver också veta om du vill äta lunch endast lördag, endast söndag eller både lördag och söndag.

Informera mig också om matallergier, intoleranser så att jag kan göra en korrekt beställning till restaurangen.

Lyssna på arbetsmaterialet

Hoppas att ni lyssnar på alla låtar till konserten som finns här på webbplatsen, under fliken Arbetsmaterial.

Hur skulle en tredje konsert kännas?

Vi har planerat två konserter, en i Boden och en i Piteå, fredag, lördag. Hur ställer ni er till en tredje konsert i Luleå på söndagen? Fundera gärna. Om det skulle vara genomförbart innebär det:

Eventuell tidsplan för tre konserter
2018-02-08 torsdag Genrep Boden
2018-02-09 fredag Konsert Boden
2018-02-10 lördag Konsert Piteå
2018-02-11 söndag Konsert Luleå
(sannolikt i Örnäsets kyrka)

Allt gott till er alla, vi ses på Framnäs Folkhögskola den 16–17 september.
Välkomna!

Marie-Charlotte

<< Dölj texten

2017-08-11

Hälsning från Anders inför starten av körprojektet

>> Visa filmen

2017-08-03

Ljudfiler och noter till kärlekskonserten

>> Visa texten

Kören har ett flertal nya medlemmar. Varmt välkomna!
Jag tänker att ni alla går i spänd förväntan inför det kommande projektet. Nu börjar vi...

Ljudfiler och noter

De första ljudfilerna finns nu att tillgå. Klicka på den fjärde fliken från vänster ovan, den som det står Arbetsmaterial på. Där finns ett antal låtar tillgängliga med såväl stäm- som tuttifiler och noter/text (partitur).

OBS!För att få tillgång till materialet behöver du ett användarnamn och lösenord. Har du inte fått dessa via mejl, börja med att kontrollera om det fastnat bland skräpposten. Annars kontakta mig.

Håll dig uppdaterad

Gå ofta in på projektsidorna, för arbetsmaterial och information kommer nu att läggas ut i en snabb takt!

Nothäften kommer ni att få vid första övningstillfället helgen 16–17 september. Vi träffas på Framnäs folkhögskola den helgen. Preliminär tidsplan och annan information finns också här på projektsidorna.
Jag kan lova att denna konsert kommer att bli häftig!


Ha det så bra!
Marie-Charlotte


<< Dölj texten

2017-06-15

Hej alla som är med på NKF:s satsning 2017–2018 för ”vår” egen kör: Northern Light

>> Visa texten

Det kommer att bli en fantastisk ”körresa”, kul, utmanande, härlig gemenskap, spännande och mer därtill! Jag och Anders Pääjärvi önskar er alla så välkomna till ännu ett unikt projekt för NKF.
Anders PääjärviMarie-Charlotte Bergh

Anders kommer att skriva alla arrangemang, specifikt för just denna kör inget som finns någon annanstans. Det blir också musik som är helt nyskriven, inslag med solist och kör med mera.

Ljudfiler och noter kommer ni att få tillgång till under första delen av augusti.

Håll koll på er mejl för inloggning och NKF:s webbplats för information i allmänhet. Jag skickar information till er så snart allt är klart. (Kolla för säkerhets skull att inga mejl fastnar i skräppostfilter!)

Fler korister är välkomna

Det finns plats för fler korister, i alla stämmor. Berätta gärna om detta och locka fler, så kan Northern Light växa.

Jag kan informera er om att när vi har körövningar på Framnäs Folkhögskola finns möjlighet att äta lunch där. SommarbildDetta måste anmälas i förväg till mig. Återkommer till er för detta.

Har ni några frågor: Hör av er till mig via mail eller ring!
Kontaktuppgifter

Ge er tid att njuta av vår fantastiska sommar i Norrbotten så ses vi till hösten.

Önskar er alla en skön sommar med sol, bad, jordgubbar och allt som hör sommaren till!
Marie-Charlotte


<< Dölj texten

Biljetter

KonsertbiljetterTipsa om och sälj till vänner och bekanta, eller ge bort till nära och kära i hela Norrbotten! Boden, Piteå, eller Luleå – samma fantastiska konsert överallt, det är bara att välja.

  • Boden: Biljetter säljs på Turistbyrån samt av
    Lennart Limber tel 070-243 35 58.
  • Piteå: Biljetter säljs via Ticketmaster
    samt på Studio Acusticum.
  • Luleå: Skicka sms till Anders Pääjärvi 070-554 13 94.

Biljettpriser: 195:-/person.
Barn under 12 år gratis i målsmans sällskap.

Affischer

I själ och hjärta affisch

Affischen för konserterna finns dels i vanligt A4-format, dels i ett större A3-format. Skriv ut egna exemplar, tapetsera bygden och ha som stöd när du säljer biljetter till evenemanget!

Det finns också en bildfil att använda för tips online, till exempel genom att lägga upp ett inlägg på Facebook.

 
I själ och hjärta affisch A4 för utskrift – 1 MByte
I själ och hjärta affisch A3 för utskrift – 4,1 MByte
I själ och hjärta affisch bild för till exempel Facebook – 98 kByte
 
I själ och hjärta affisch A3 CMYK Coated Fogra39för tryck – 3,5 MByte

Tidsplan

Tidsplan 2017 Slutförd
Vecka 37 2017-09-16
2017-09-17
Öjebyn: Framnäs folkhögskola Upptaktsmöte
och körövning
10:00–15:30
Vecka 41 2017-10-14
2017-10-15
Boden: Björksalen Körövning 10:00–15:30
Vecka 42 2017-10-21
2017-10-22
Öjebyn: Framnäs folkhögskola Körövning 10:00–15:30
Vecka 43 och framåt Öva hemma. Gärna några tillsammans!
Tidsplan 2018 Slutförd
Extra stämrep under januari En kväll damer, en kväll herrar
Öjebyn: Framnäs folkhögskola
Luleå: Nya Läroverket Bergviken


Karta
Vecka 2 2018-01-13
2018-01-14
Boden: Björksalen Körövning 10:00–15:30
Vecka 4 2018-01-27
2018-01-28
Öjebyn: Framnäs folkhögskola Körövning 10:00–15:30
Vecka 6
Konsertvecka
2018-02-08
torsdag
Boden: Björksalen Genrep 18:15
18:30
Kören samlas
Klara för genrep
2018-02-09
fredag
Boden: Björksalen Konsert 16:15
16:30

ca 17:30
18:45
19:00
Kören samlas
Genomgång/Soundcheck/Konsertrep
Medhavd mat, på plats
Omklädda och klara för entré
Konsert
2018-02-10
lördag
Piteå: Studio Acusticum Konsert 15:15
15:30

ca 17:30
18:45
19:00
Kören samlas
Soundcheck/Konsertrep
Medhavd mat, på plats
Omklädda och klara för entré
Konsert
2018-02-11
söndag
Luleå: Örnäsets kyrka Konsert 14:15
14:30

ca 16:30
17:45
18:00

ca 21:00
Kören samlas
Genomgång/Soundcheck/Konsertrep
Medhavd mat, på plats
Omklädda och klara för entré
Konsert

Fika och eftersnack i Örnäsgården
Observera: Tider för mat är med reservation för hur soundcheck och repetition går respektive dag.